تبلیغات
دانلود رایگان نرم افزار،برنامه اندروید،تحقیق و مقاله، کانال تلگرام، دانلود فیلم،دانلود برنامه،مطالب علمی آموزشی، فال و طالع بینی - ویژگیهای ظروف سفالی یزد و همدان
 
دانلود رایگان نرم افزار،برنامه اندروید،تحقیق و مقاله، کانال تلگرام، دانلود فیلم،دانلود برنامه،مطالب علمی آموزشی، فال و طالع بینی
درباره وبلاگ


وبلاگ تفریحی سرگرمی آموزشی پرنس
مطالب آموزشی در هر زمینه ای
دانلود رایگان نرم افزار و بازی
فال و طالع بینی
دانلود فیلم



perans1.mihanblog.com

کانال مذهبی تلگرام @hadis_40

مدیر وبلاگ : نوری
خدمات ویژه وبلاگ
مطالب اخیر
نویسندگان
یکشنبه 29 شهریور 1394 :: نویسنده : نوری
سفالینه های تولیدی شهر لاله جین به دلیل کیفیت بالا و برخورداری از طراحی و نقاشی منحصر به فرد، علاقه مندان پرو پا قرص بیشماری در همه نقاط کشور دارد و برخی از کالاهای خاص که اغلب به سفارش خریداران تهیه می شود به صورت جزئی و کلی به خارج از کشور بویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شود.

به گفته علیرضا میرزایی یکی از سفالگران باتجربه و بومی این شهرستان که هم اکنون در کنار همکاران و استادان خود در مرکز تهیه و توزیع سفال های سفارشی خاکاب مشغول به کار است، در چند سال گذشته اغلب طرح ها و شکل های به کار رفته در سفال های لاله جین برگرفته از تجربه سال های دور و تقریباً یک شکل بود، اما در حال حاضر با توجه به گستردگی و سهولت دسترسی به اینترنت و مراکز آموزشی، همه طرح ها و نقوش سفال و سرامیک تولید شده در این شهرستان با الهام از تندیس ها و طرح های ظروف باستانی و در رقابت با ظروف سفالی و چینی دیگر کشور ها تولید می شود.

میرزایی تنوع در طراحی و نقاشی این سفالینه ها را به دلیل استعداد وذوق و سلیقه سفالگران لاله جین عنوان می کند و می افزاید: امروز دیگر سفالگری را در لاله جین پیدا نمی کنید که به دنبال طرح های جدید، نو و مشتری پسند نباشد و همه سفالگران جوان به دنبال خلق آثار هنری منحصر به فرد هستند.


اما نکته قابل توجه در محصولات تولیدی سفالگران شهر لاله جین توجه به فصل و شرایط کشور و منطقه است که به عنوان تولیدات «مناسبتی» شهرت دارد. برای نمونه در دوران جنگ تحمیلی و ۸ سال دفاع مقدس بیش تر تولیدات هنرمندان لاله جینی را ظروف مصرفی مانند پارچ و لیوان ، کاسه و کوزه آبخوری تشکیل می داد و در حال حاضر بیش ترین تولیدات این شهر را ظروف و مجسمه های تزئینی تشکیل می دهد.

با این حال آنچه که از صحبت های هنرمندان سفالگر لاله جینی دریافت می شود، رمز و رازی در خلق آثاری این چنین مجذوب کننده و محیر العقول وجود دارد که فاش نخواهد شد و همچنان به نام فوت کوزه گری مخفی خواهد ماند.یکی از دلایل ماندگاری این صنعت در شهر لاله جین، وجود خاک رس بسیار مرغوب در این شهرستان است که به گفته منصور خلیلی فر از دیگر هنرمندان برجسته سفالگری لاله جین نمونه آن در هیچ جای کشور یافت نمی شود.

این ویژگی به این دلیل که خاک رس شهر لاله جین از شکل پذیری و چسبندگی بالایی برخوردار است و به دلیل ناخالصی پائین، برای ساخت بدنه و مجسمه کار برد دارد.به گفته این هنرمند بارها دیده شده است که دلالان خارجی گل رس شهرستان لاله جین را به بهایی اندک به خارج از کشور می فروشند.



در استان یزد به ویژه شهرستان میبد هنر سفالگری و سرامیک سازی از گذشته های بسیار دوررایج بوده و هم اینک باسعی و کوشش دست اندرکاران این هنر و همکاری سازمان صنایع دستی ایران کارگاههای قدیمی وپراکنده به صورت مجتمعی فعال و تولیدکننده انواع گونان فرآورده سفالین و سرامیک درسطح استان به شمار می آید .
سفال سازان ابتدا خاک مورد مصرف را تهیه و چون خاک رس منطقه میبد ازچسبندگی زیادی برخوردار است آنرا به داخل حوضچه های موجود داخل کارگاه منتقل نمی کنند و مستقیماً آن را به گل و به وسیله پا ورز می دهند تا چسبندگی لازم را بدست آورده وآماده برای چرخکاری می شود ، سپس آنرا به اندازه های دلخواه گلوله می کنند که آن راچانه می نامند . معمولاً برای اشیاء بزرگتر از گل سفت تر و برای اشیاء کوچک تر از گل نرمتر استفاده می کنند .




نوع مطلب : گردشگری - ایران گردی، عمومی، جغرافیا، 
برچسب ها : سفالگری، سفال میبد یزد، سفال لاله جین، سفال همدان، ویژگی ظروف سفالی، ویژگی های ظروف سفالی، ظروف سفالی کدام شهر بهتر است؟،
لینک های مرتبط :
یکشنبه 21 آذر 1395 09:20 ب.ظ
بد نبود ولی زیاد ب درد من نخورد
جمعه 21 آبان 1395 06:20 ب.ظ
veeeeeeeryyy goooooood
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :